Директорът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски си е поставил трета /бустерна/

...
Директорът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски си е поставил трета /бустерна/
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски първи сложи бустерна доза срещу COVID


Директорът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски си е сложил трета /бустерна/ доза от имунизацията против COVID-19.  Това стана ясно от известие във Facebook страницата на болничното заведение. " С този вирус би трябвало да се води решителна битка ", се споделя в известието със фотография, показваща имунизацията на проф. Мутафчийски. Той бе и един от първите ваксинирали се в България още през декември 2020 година, а в този момент повтаря образеца си като поставя трета игла часове откакто бе обещано позволение и у нас за слагане на подсилваща доза. На този стадий тя се предлага основно на избрани групи от популацията - хора с имунен недостиг, онкоболни, трансплантирани, възрастни над 65 година хора от обществени заведения и старешки домове, както и за тези, които не са построили задоволително имунитет след първите две дози.
 
" С този вирус би трябвало да се води решителна битка ", пише ген. Мутафчийски и обръща внимание, че в момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID зоните на ВМА са неваксинирани. 

" Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – ваксините на този стадий са единственият начин да се защитим от подлото заболяване.  Доказано е, че избран интервал след имунизацията отбраната понижава. Затова нямах никакви съмнения, както и при „ първата игла ”, да си слага и трета. ", споделя проф. Мутафчийски.

  " Не остана човек, който да не се е „ сблъскал ” с вируса – персонално или посредством свои близки и другари. Всеки ден виждам сътрудниците си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те не помниха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им към момента се чете вяра, че хората ще си върнат вярата в науката и че дружно ще се спечелим тази война! ", споделя още той. А от ВМА допълват, че още 11 сътрудници на началника на болничното заведение са си сложили спомагателна защитна доза днес   

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР